Anledningen till att jag älskar Malin Wollin (Fotbollsfrun)

Hon skriver ett inlägg och bemöter kommentarer hon fått då hon skrev om hur stört det är att man numera får dricka alkohol och amma:

"Alkohol är Sveriges heliga ko, alla kategorier. Du kan uttala dig i vilken känslig fråga som helst, ingen, ingen kommer reagera lika starkt som om du drar in på svenskens rätt att konsumera alkohol. Jag minns när jag skrev att alkohol borde förbjudas, vilket sabla liv det blev. Och så detta med amningen. Jag blev lite matt när jag såg att det kommit in över hundra kommentarer så jag gick och hällde upp ett stort glas rött för att slappna av. Nu kör vi.

"Det är löjligt att vi i Sverige går omkring och inte får ta ett glas, när resten av världen gör det och ändå inte har högre procent barn som skadats av mammornas drickande. Det är på tiden att vi kvinnor inte behöver utplåna oss som människor bara för att vi föder barn och blir mammor"

Svar: "Utplåna oss som mammor"? Återigen; om du känner att du utplånar dig själv genom att inte dricka alkohol under 9 månader+ 0-24 månader; skaffa inte barn boxlady. Det finns saker som utplånar dig än jävligare än noll alkohol. Nattvak, kolik, såriga bröstvårtor, sprick i snippan osv osv. Att bli mamma är att utplåna sig själv en smula, poängen är att man gör det frivilligt och att det är värt det hela vägen.

"och naturligtvis kommenterar ingen av er om papporna ska få dricka eller inte... inte konstigt att jämställdheten knappt går framåt. VAD är problemet om en ammanda kvinna dricker vin, förutom om hon blir påverkad och inte kan ta hand om sitt barn? (vilket man då kan hoppas att pappan kan göra...)"

Svar: Anledningen till att jämställdheten inte går framåt är att personer som du vägrar göra skillnad på kvinnor och män. Nu handlar debatten om amning. Och i denna ojämställda värld är det bara kvinnor som ammar. Jävla manssvin som inte tar sitt ansvar allvarligt talat.

"Du ifrågasätter att lägga forskningspengar på detta ämne, eftersom slutresultat ej överensstämmer med Din personliga uppfattning. Om forskningsgruppens slutsats i stället hade stött Dina åsikter? Hade det även Då varit "bortkastade forskningspengar?"

Svar: Ja, ännu mer bortkastat. Jag antar att det fortfarande spenderas pengar på forskning kring huruvida tobak är skadligt eller ej. Det finns så mycket skitforskning, det är omoraliskt. Och det säger jag i egenskap av ledare för moralmaffian.

"Men är du allvarlig? Tycker du verkligen att de som inte försakar livets goda i onödan, eller för att du säger så, inte ska skaffa barn? Kan du skicka en lista med dina förhållngsregler till mig i så fall och meddela var jag ansöker om ditt tillstånd för fortplantning? :P"

Svar: Jamen så klart. Här är min lista över moralmaffians förhållningsregler:
1. Hitta ditt livs kärlek att skaffa barnet med (detta är det svåraste)
2. Sätt barnets bästa i främsta rummet (ganska lätt)
3. Sup inte, rök inte, knarka inte (också ganska lätt)
4. Älska barnet till döds (jättelätt)

För att ansöka om tillstånd för fortplantning, maila mig på [email protected] Sedan har vi en drös kommentarer av typen: "När jag var barn på 70-talet.." "Mina föräldrar.." och "I andra länder" På sjuttiotalet åkte vi löst i bilarna, folk rökte med rutorna uppvevade och gjorde en hiskelig massa dumheter. Och tänka sig; många överlevde. Det är ju bra. Men det fungerar illa som argument. När jag var liten åkte min barnvagn ner i vattnet och hamnade upp och ner. Jag överlevde, men jag har ingen lust att barnvagnssurfa med mina ungar för det. Vi lär oss mer, blir bättre människor.

I en perfekt värld finns inte alkohol alls. Ska vi börja med att inte ha det i tuttarna när bebisarna suger på dem?"

Underbara Malin!! Ska genast mejla henne och be om att få bli vice ordförande i föreningen Moralmaffian. Skulle kunna lägga in en motion om några fler förhållningsregler, såsom "Ge inte barn under sju år läsk" och "Låt ungarna lägga sig i tid på kvällen" och "Hjälp dina barn att sköta skolan"

Någon mer som vill bli medlem?


Kommentarer
Postat av: Anna

Får man vara med trots att man inte har barn??

2008-03-13 @ 21:11:51
URL: http://www.tv3.se/days
Postat av: Anna

Åh, vad jag håller med! Malin Wollin for president! (Och vi också såklart...) Kraaam på dig!

2008-03-13 @ 22:14:16
URL: http://annaeleonora.blogg.se
Postat av: Maria

Anna A: Klart man får!!

Anna J: Precis, vi och Malin Wollin for president!

Kram på er!!

2008-03-13 @ 22:17:45
URL: http://babydarling.blogg.se
Postat av: loly

Läser inte henne i vanliga fall men hittade hennes amningsposter via länk från Sonja och jösses. Vad är det för fel på människan undrar jag? Så nä, den klubben går jag inte med i.

Har ni några påsklovsplaner förresten? Ses någonting kanske? :-)

2008-03-13 @ 22:26:39
URL: http://lolybloggar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0