Hola inna da sun!

Är bara hemma och tvättar och packar om. Vi kom hem från mamma igår kväll, och i morgon efter frukost åker vi till Småland och Astrid Lindgrens värld. Har hyrt stugor två nätter med dagisbästisfamiljen. Efter stugnätterna sover vi hos Jonas mamma i Hultsfred i ytterligare två nätter, och så åker vi hem på lördag. Ska bada, umgås med farmor Ulla- Maja (Hon heter egentligen Ulla- Maj, med barnen säger Ulla- Maja. Låter rätt gulligt), hälsa på Jonas moster på landet, kanske åka till Vimmerby en dag. Beror på vad det blir för väder.

Ska bli jättemysigt. Roadtrip och semester, here we come!

Just nu:

... Känner jag mig en aning stressad över att det alltid tar längre tid att packa och komma iväg än vad man tror (Om jag ska vara ärlig har jag inte ens börjat med själva packandet än... Men jag har satt igång diskmaskinen, duschat samt bäddat sängen. Det har jag).

Men att slänga i lite kläder i resväskan går rätt fort. På vägen ska vi stanna i Valbo och äta på McDonald's, plus köpa "Absolute summer 2009". Vilket betyder att under sommarlovsveckorna som är kvar kan vi spela både "Svennebanan" och "Fairytale" i bilen. Lovely!

Ha det fint, mina vänner, så hörs vi på söndag eller måndag!

Ytterligare en

Eller det här.

Ho ho. Känns som att någon har gått en smula bananas med krukor och trädgårdssten, va? Och när allt var klart skilde de sig, för det tog sådan lång tid att anlägga trädgården att de aldrig hann umgås.

Men rätt mysigt i övrigt, om man tapetserade om och lite annat. Synd att Fagerviken ligger så långt bort. Tänk att bo granne med havet!

Hade jag varit pensionär hade jag köpt det utan att blinka. Om jag var en rik pensionär, vill säga.

Har jag visat det här?

Det har varit til salu ett tag, och nu tror jag att de sänkt priset.

200 meter till badplats. Lyxigt värre. Nästan lika lyxigt som pelarna vid entrén, hej här bor vi och resten av Dallas- familjen liksom.

Men kan man flytta till landet när barnen är vana att springa runt med grannkompisar hela dagarna? Faktiskt så känns det taskigt. Att bo i villaområde har sin charm när barnen är små (Och sen med, för den delen). Dessutom, när Jonas jobbar kvällar och barnen somnat och jag sitter därute i obygden, vad ska jag göra då? Sitta under en filt i soffan och vara rädd för spöken?

Nä. Just nu är nog läget Landet vs. Stan: 0- 1

Men you never know. Visst var huset fint? Och tänk er lugnet. LUGNET!

(Eller lugn och lugn... Plötsligt såg jag framför mig hur barnen skriker och bråkar efter lekkompisar "Ni måste SKJUUUUUTSA", Jonas svär över trasig pelletspanna "Hur fan lagar man en sån här?!" och jag själv har psykbryt över alla rum som måste städas, allt ogräs som måste rensas samt all gräsmatta som måste klippas. Hm. Kanske struntar vi i Dallas- huset ändå?!)

Hm

Fick just en idé. Åker med barnen till mamma i morgon, och stannar till söndag eller måndag. Tänk om jag skulle träna där?! Finns ju faktiskt ett träningssställe som har SATS- träning. Och barnen kan antingen följa med, för de har barnvaktande där, eller så är mamma barnvakt. Jo. Ja. Skulle behöva starta igång någon slags träningsrutin.

Update: Blev så peppad att jag fick lov att gå in på deras hemsida och kolla om det fanns några roliga pass. På lördag klockan tio är det Body Combat! Värsta roliga träningsformen. Skulle behöva gå en gång till för att det ska gillas på riktigt (En gång är ingen gång), fast på torsdagen var det inte så mycket bra.

Cykling och Bodypump är så tråkigt att klockorna stannar, och cirkelträning lät inte så spännande. Afro? Kan det vara något? Konditionsdans till afrikanska trummor, stod det i förklaringen. Om jag inte skrattar ihjäl mig åt hur ful jag med all säkerhet ser ut när jag skuttar runt, är det säkert svettigt och bra...

Ja, jäklar! Ska ta med träningskläder i packningen. He he. Alla jeans, be aware, snart kan jag ha er.

Garderobsrensning- och städning klar

Oh, det blev så bra. Ordning och reda, och bara sådant jag använder. Resten kastade, bortskänkta eller liggande i kartong i garaget.

Mindre kul är att på översta hyllan i ena garderoben ligger mina sedan ett år tillbaka oanvända träningskläder, bredvid en hög jeansshorts och kjolar som är för små. Inte svårt att se sambandet här, va?

Bilkörningsmusik

Jag har en skiva med bland annat "Coco Jambo" på (minns ni den?) som är jättebra, och jag kissar nästan på mig av förtjusning när "Svennebanan" kommer på radion.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen. Jag kan mycket väl vara den som har Sveriges sämsta bilmusiks- smak.

(Men barnen tycker det är lika bra som jag. I alla fall än så länge. Om några år blir det kanske som när jag var liten och pappa bara lyssnade på dansband i bilen, och jag tyckte att han var töntigast i världen)

Pizzerior

Det är gott med pizza, mest visst är det ändå lite, lite äckligt att äta på pizzerior? När man sitter där får man tvångstankar om odiskade skålar och skinka som förvaras inne på toaletten (Såg det en gång när jag lånade toan på en pizzeria i Uppsala. Åt inte där någon mer gång, nej), och så äter man upp fast man egentligen inte vill.

Men i alla fall. Ibland är det ju gott. Med pizza alltså, inte med gammal skinka. I eftermiddags åkte jag och barnen till en camping någon mil bort där min bror och hans familj stod med husvagnen. Mysigt att träffa dem (Var ett tag sedan), och Stella och Leo lekte överlyckligt med Simon i lekparken i flera timmar.

På vägen hem kom vi på att vi var hungriga, så vi stannade vid en pizzeria. Satt en stund på uteserveringen, tills plötsligt byns alla alkisar samlades vid bordet bredvid, så då gick vi in och åt. De hade en hund med sig, så då kunde vi gå in för det (Stella är rädd för hundar) och inte för att mamman tycker det är en smula jobbigt med alkisar.

Inte var pizzan speciellt god heller. Men att sitta vid ett bord på en restaurang och äta tillsammans med sina två, små, fina barn, det är himla trivsamt. Det är det.

Och i morgon kommer bror och svägerska och två gulle- kusinerna hit och ska stanna hela dagen! Yippie vad mysigt.

Regnväder = Städväder

Gick upp för att bädda sängarna, men fastnade här istället och läste ikapp bloggar. Ja, ja. Det är molnigt och regnigt ute, och barnen är hos grannkompisar och leker, så no stress. Det är ju semester.

Men NU! Nu ska jag sätta igång. Ska bara starta webradion först, och sedan ska jag börja fixa. Plocka in extratäcket från helgbesök, bädda sängar, damma på nedervåningen. Hänga tvätt.

Nu kör vi!

Today

Molnigt och regnigt ute. Kanske ska städa och rensa i garderoben? Har tänkt att göra det ungefär hela sommaren, men det har alltid kommit lite saker emellan. Typ sol. Men nu jäklar! Och no mercy, allt jag inte använder ska rensas bort.

Oh my. Undrar hur tom garderoben kommer att bli?!

Fast en bra sak med att rensa är att man kan skänka bort massor till kompisar. Alla som hälsar på får gratis- shopping i mina garderober. Bra, va? Har redan gett bort jeans (För små för mig men lagoma till henne. Damn!) och lite annat till Cicci när hon var här häromveckan. Win- win situation i allra högsta grad.

Freaking Askungen

Har provat ungefär, och nu överdriver jag inte, tre miljarder par gladiatorsandaler sedan i maj någon gång och VARENDA JÄKLA PAR är för smala för mina fötter. Jag fattar inte. Såååå breda fötter har jag faktiskt inte. Hur tror skotillverkarna att folks fötter ser ut? Eller HAR jag kanska onormalt breda fötter?

Ja, ja. Jag får gå i mina sandaler från förra året. Visserligen helt OK, men det är bara det att jag måste ju ha dem jämt. Heldag i Stockholm? Oh yes. Långpromenad på landet med dagisbästismamma? Jajemän. Party nästa lördag i Borlänge med Camilla och girlsen? Ja men vad tror ni. Inga high heels gladiatorsandaler här inte. Blir vanliga sandalerna. Eventuellt med lite kobajs på efter långpromenaden.

Förutom breda- fötter- ångest så är allt bara fint. Mysig dag i Stockholm igår, där jag bland annat köpte en kjol på Urban Outfitters som är så snygg att jag som i trance gick från provhytten till kassan och köpte den. Visserligen var den rätt dyr, så jag kunde inte köpa så mycket annat, men det var den värd! Min fina, nya kjol. Gör faktiskt så att jag längtar lite, lite till att börja jobba igen i höst. Förstår ni då hur fantastisk den är?

Förutom shopping så åt vi lyxlunch på Östermalm i solen. Very nice. Bra med lyxlunch på Östermalm är, förutom god mat och solig uteservering, att man kan kolla på snygga människor. Såg dessutom en kändis. En som jobbat som reporter på Vecko- Revyn. Gills det?

Idag har jag och barnen hängt på badstranden (Inte vid havet utan en annan) samt spelat minigolf, och nu på kvällen har vi besök av en gammal kompis till Jonas.

Ursäkta om jag skriver självklara saker, men sommarlov, hörrni. Så fantastiskt underbart. Bara tanken på badstranden idag, med Stella ute i vattnet, Leo lekande med en nyfunnen kompis i stranden och jag själv i solstol iklädd solglasögon spanandes ut över dotter, son, glittrande vatten och sol gör att man fixar energi till... Tja. November, kanske? Eller till och med nästa juni. Det finns ju jullov och sådant också.

I morgon:

Jag och mamma ska till Stockholm i morgon, hon får tågresa och lunch av mig i present (Hon fyller år om två veckor). Så ska vi strosa runt i stan, titta i affärer och shoppa om vi hittar något.

Stranddagar och hemma- mysdagar i all ära, men ibland behöver man lite city- life.

(Fast när vi kliver av tåget på nästan folktomma perrrongen här hemma i morgon kväll, kommer jag nog att tycka det är rätt skönt att vara tillbaka i ocity- lifet utan folk överallt...)

Havet- dagar är de bästa av dagar

Som igår:

Leo var lite hostig och fick stanna hemma med Jonas, men jag och Stella smorde in oss med solkräm, packade strandväskan, fixade lunch och åkte sedan iväg till Rullsand (Fast igår åkte vi till stranden bredvid, som inte är lika långgrund och med mindre folk. Skönare vatten och plats att ligga närmare vattnet. Blir nog nya favoritstranden).

I alla fall. Havet, ja. Där träffade vi dagisbästisfamiljen, och hängde sedan med dem resten av dagen. Sola, bada, äta picknick- lunch, köpa glass. På eftermiddagen åkte dagisbästispappan och lillebror hem för att hämta upp Jonas och Leo samt tända grillen, medan vi var kvar någon timme till. Dagisbästismamman simmade, jag solade och läste tidningar, tjejerna byggde en glasskiosk med hjälp av luftmadrasser och solstolar.

Total sommaravslappning. Lovely.

Sedan åkte de med oss hem, och efter att vi svängt förbi hemma hos oss så att jag och Stella kunde byta kläder så åkte vi hem till dem för att grilla och kom inte hem förrän elva. Mysigt värre!

Livet på landet innebär bland annat att de äger en gammal traktor, så i solnedgången åkte pappan runt på grusvägarna med barn på sittplats fram och bak. Tänk er Leos min när han fick sitta i knät och styra en traktor. Kan vara hans peak i livet hittills.

Gårdagens tur: Att jag i sista sekund kom på att min bilnyckel låg i ytterfacket på kylväskan, som jag skickade hem från stranden med dagisbästispappan. Sprang efter honom och skrev "VÄNTAAAAAAAA!". Så helt fantastiskt pinsamt att stå vid bilen utan varken mobil (Som också låg i kylväskan) och bilnyckel. Men jag hann ikapp honom, så slutet gott allting gott.

Det här med sommarlovsledig hjärna har sina nackdelar. Som att jag planerat in Stellas kalas samma dag vi är kvar i Småland på semester. Hm. Så nu måste jag ringa runt till alla vi skickat inbjudan till och säga att kalaset är söndag 2 augusti istället för lördag 1 augusti. En aning pinsamt det med. Men jag kanske kan hitta på en anledning, där jag slipper säga att jag blivit senil? Någon som har något bra förslag?

Nu ska jag gå ut och strosa lite i lilla trädgården, medan solen skiner. Ska nog städa bilen också, om jag orkar, för snart går det inte att komma in i den längre för alla saker som ligger där. Lite jobbigt att skjutsa folk i den igår. "Hej, och välkomna in i vår sanitära olägenhet", liksom.

Dagens motion:

Långpromenad på landet tillsammans med dagisbästismamman.

Dagens o- motion: Köpte glass från glassbilen på kvällen och åt två för att det var så gott.

Dagens konstaterande: Amen allvarligt. Med den här takten kommer jag inte att komma i några av mina kläder när höstterminen startar. Egentligen är det synd om oss lärare. Normala folk har fyra eller fem veckor att semester- äta (Eller vad nu glass, god mat och vin kallas) på, vi har fler. Borde man inte få dra av sånt på skatten eller något?

Dagens konstaterande 2: Jag har bara fyra- FYRA!- avsnitt kvar av säsong 3. Sorgligt värre. Måste dra ut på det i det längsta. Ett avsnitt var tredje kväll, kanske? Fast ikväll ska jag inte se något, och inte i morgon heller, och på fredag ska jag till Stockholm med mamma, så... Ja. Kan gå.

Äntligen lite bad

Efter lunch var det fortfarande fint väder (Mellan molnen), så jag, Stella, grannbästisen plus ytterligare en grannkompis cyklade till utomhusbadet. Att åka med stora barn och bada är ju rena lyxsemestern. De lekte och badade i mellanpoolen, och jag varvade bad i stora poolen med Aftonbladetläsning och solning.

Himla trivsamt.

Efter någon timme kom Jonas och Leo också. Strax efter det kom det dock så många mörka moln att vi cyklade hem. Och tur var väl det, för ungefär tjugo sekunder efter att vi kommit innanför dörren kom det världens störtskur.

Nu: Gå ner och ta in Stella för natten. Fick hon bestämma skulle hon kunna vara ute till klockan tolv varje natt. Tjejen är som en Duracell- kanin, hon är liksom ALDRIG trött. Bra för framtida liv. Dåligt för nattning medan hon fortfarande är liten. Vad gör man?! Hon vaknar ju fortfarande hyfsat tidigt (8- 9 någon gång). Men, men. Kanske behöver hon inte mer sömn?

Planer för dagen

Ska ta en cykeltur runt stan (Byn?) tillsammans med Stella och eventuellt grannbästisen som ville följa med, och lämna inbjudningskort till Stellas kalas om några veckor.

7 år den 4 augusti! Stort. En sjuåring är ju nästan en tonåring, och en tonåring är nästan vuxen. Oh my.

Måste snabba oss medan det fortfarande är lite sol mellan molnen. Solbrännan är snart ett minne blott. Snyft. Fina vädret kom TILLBAAAAAAAAAAKA! Men på onsdag skulle det bli fint. Då jäklar blir det Rullsand och glass och hav och blå himmel och lite sommarfeelings igen. Så här kan det ju inte hålla på. Känns som om det är början på oktober ute.

Äh-vad-tusan-ett-långt-inlägg-när-jag-ändå-håller-på

I tisdags fick vi ett ryck och åkte till Stockholm hela familjen. Om man köpte Aftonbladet tre dagar i rad förra veckan så fick man en hotellnatt gratis, och hur spännande är det inte att bo på hotell när man är tre och sex år, liksom?! (OK, rätt spännande när man är 31 och 37 också...)

i tisdags morse tog vi tåget till Stockholm. Åt på McDonalds när vi kom fram, och strosade sedan igenom Gamla stan. För Leo var det första gången han var i Stockholm förutom de gånger vi bytt tåg på centralen. Själv hade jag bara en önskan för dagen, och det var att se hav. Vet inte vad det är, men har fått världens cravings på just hav. Drömmen vore att åka skärgårdsbåt långt ut, men det gick ingen sådan då så det slutade med att vi tog en båt ut till Fjäderholmarna. Också mysigt. Båt, titta ut på Gröna Lund och Djurgården, få se fin stjärnstaty på Nacka Strand. Barnen var nöjda, så då var jag och Jonas också det. Klev av på Fjäderholmarna, köpte fika för 191 kronor (Glass till barnen, kaffe till oss, en muffins. Så jäkla svindyrt att fika), började hällregna, åkte tillbaka. Båtturen kostade 200 kronor för hela familjen. Kan kanske konstatera att det var dyraste fikat någonsin?! Ah well. Båtturen var mysig. Min högsta dröm är att någon gång i mitt liv ta skepparexamen och köpa egen båt. Den dagen jag får några hundra tusen över... Any day now.

Var var jag? Just det, det började regna. Tillbaka i stan slutade det regna en stund, men halvvägs till Centralen började störtskuren igen så vi tog tunnelbana resten av vägen till hotellet på Kungsholmen. Barnen sprang in i rummet och sa "Åh, vad fiiiiint, ska vi bo här?!", och efter att vi tagit på oss torra kläder gick jag och Stella någon kilometer till Fridhemsplan för att köpa middagsmat på ICA att värma i micron (Var ett nybyggt lägenhetshotell. Jättefint). Att promenera i Stockholm med sin 6- åring var himla trivsamt. Tittade på fina hus och pratade om livet. Låtsades att vi var coola city- människor som bodde där på riktigt.

Tillbaka på hotellet åt vi mat, badade badkar (Vi sprang in på Åhlens för att köpa liten förpackning badskum, klart man måste bada när man är på ett hotellrum med badkar) och låg sedan hela familjen i stora sängen och åt chips och såg "Allsång på Skansen".

Dagen efter åt vi lyxig hotellfrukost, och efter att vi checkat ut promenerade vi över Fridhemsplan och Vasastan tillbaka till Centralen. Jag älskar att gå i Stockholm, skulle kunna gå och gå och gå i flera veckor (Fast med lite mat- och sovpauser, såklart). Fränast var dock när Jonas tog med barnen till kiosk vid St Eriksplan för att köpa korv till lunch, och jag fick strosa runt på R.O.O.M. ALLDELES SJÄLV! Nästan lika mycket som jag älskar att promenera i Stockholm, älskar jag R.O.O.M. Har ni varit där? Om inte så måste ni åka dit fortast möjligt! Lovely inredningsaffär. Dyrt som attan, men jag är nöjd bara jag får klappa lite på alla fina saker. Köpte i alla fall ny köksduk (Som egentligen är tallriksunderlägg, så det var relativt billigt) och fin tallrik på rea.

Sedan gick vi genom Vasastan, var i lekparken i Vasaparken i en och en halv timme, gick lite mer, gick in i några fler affärer, powershoppade ( = In- se fin kjol- prova- betala- ut) en kjol på American Apperel, gick till Centralen, åkte hem. En bra dag indeed. Har ni förresten tänkt på hur snygga alla är i Stockholm? Som föräldrarna i Vasaparken. Såg ut som om de bara slängt på sig några gamla trasor på morgonen, och ändå ser de ut som trendriktiga modeller hela högen. Fantastiskt. Sådan vill jag också bli. Förutom pappan i kostym då, förstås. Kostym i en lekpark kanske är lite overkill? Fast vad vet jag. Kanske ville han bara leka lite med sitt barn på lunchen.

Förutom Stockholmstrippen har vi i veckan städat. Det är bra med regn emellanåt, då hinner man städa.

I går hade vi besök av inga mindre än våra älskade, älskade vänner som nu har flyttat tillbaka från Spanien. Åh, vad kul att träffa dem! Cicci träffade jag förra sommaren, men barnen har vi inte träffat på ett och ett halvt år så det var så himla mysigt att se dem igen.Tjejerna lekte lika bra som om det var igår de bodde grannar och lekte med sina dockor ungefär varje dag, och jag och Cicci hängde i soffan alternativt i köket som back in the days när vi bodde grannar.

I dag skulle jag ju egentligen åka till kompis sommarstuga och grilla, bada och dricka vin, men den tredje kompisen kunde inte så vi sköt på det till senare i sommar. Plan B var att jag och barnen istället skulle åka ut till sommarstugan och leka med kompis och hennes barn, men det var dåligt väder så vi tar det i morgon istället. Så vad gör man då? Jo, plan C, det vill säga att jag och kompis lämnar sambo och barn hemma i respektive hem alternativ sommarstuga och åker på loppis- utflykt! Fantastiskt roligt. Loppisar for president. Vi har hunnit med fyra stycken varav en var en stor bakluckeloppis i solen, och efter det åt vi en sen lunch vid hamnen i Öregrund.

(Mer hav! Man kan inte få nog mycket hav när det är sommar)

Hittade några billiga och fina saker. Kan visa kort sedan, när jag fått upp 50- talshyllan med plats för kokböcker på väggen i köket. Har tänkt i ett års tid att det borde vara något på nytapetserade väggen, och i dag hittade jag den! Förutom hyllan köpte jag liten gungstol till barnen att ha på altanen (40 kronor. Värsta fyndet), presenter till när Stella fyller 7 i augusti (En fin Barbie- motorcykel plus tre stolar till Barbiehuset) och lite annat smått och gott.

Nu har Stella somnat för länge sedan, så jag ska gå ner och se ett avsnitt "Ghost Whisperer". Säsong 3 är så underbart, fantastiskt bra! Håller nästan på att kissa på mig av spänning. Inte bara för att det är läskiga spöken, utan för att nu får man reda på lite bakgrundshistorier och andra mysterier. Oj oj oj.

Visst har jag berättat att dvd- boxar KAN vara den mytomspunna meningen med livet?! Om inte så gör jag det nu.

Puss och hej leverpastej, alla Fina!

Sommarlovsdagar = Vara med barnen- dagar

Underbart.

Även om de leker med kompisar eller jag fixar med saker eller att vi åker iväg alla och gör något, så är det skönaste med sommaren att bara vara med dem. Få höra alla funderingar. Äta mat ihop jämt. Planera vad vi ska göra under dagen. Uppleva saker. Sola. Pygga pussel när det regnar. Ja, ni fattar.

En av deras alla roliga funderingar:

På tåget.
Leo: Är det någon som är död i himlen som pratar?

(Om högtalarrösten som säger "Nästa station- Storvreta. Storvreta" osv. Tja, varför inte? Rösten kommer ju faktiskt uppifrån)

Sommartradition?

Den här dikten skrev jag nog förra sommaren i något inlägg också, men det gör inget, för den är värd att läsas igen och igen. Och igen.

Eller åtminstone en gång per sommar.

"Var glad min själ åt vad du har,
nu har du hundra sommardar,
och detta är den första.

När solens lopp sin ände tar
så har du nittionio kvar,
och någon blir den största.

Ge noga akt på var du står,
i morgon är med ens igår,
det går så fort att vandra.

Lägg märke till att vad du får,
är hundra sommardar per år,
i morgon är den andra"

Visst är den fantastisk? En elev läste den i kyrkan för något år sedan, och för mig är den för alltid förknippad med den pirrande, härliga examenskänslan. Nu var det i och för sig några veckor sedan det var skolavslutning, men jag har fortfarande fem veckors semester kvar. Eller är det sex? Äh, whatever. Jag är en mattelärare på sommarlov. Det där med siffror är inte så viktigt.

Nu: Gå ner och se sista avsnittet av säsong 2 av "Ghost Whisperer", men lika glad är jag för det för jag har redan beställt säsong 3. He he. Jag och Melinda Gordon är like this på kvällarna när Jonas jobbar. Ja, jag och spökena med för den delen. Härom kvällen gick jag till och med ut klockan halv tolv, efter att ha sett några avsnitt, för att ställa in barnens cyklar i garaget. Det ni!

Några altanbilder

Vår kamera är halvdöd, eller rättare sagt till- 90%- död, men ibland återuppstår den i några sekunder så att man kan ta en bild eller två.

Som dessa efter att jag högtryckstvättat (Ett av mina nyvunna intressen. Jätteroligt, faktiskt), oljat samt möblerat altanen tidigare i somras.







På den sista bilen posar Stella med en av sina bebisar. Hon och hennes grannkompisar går runt kvarteret med dockor, vagnar, väskor och mobiltelefoner. Hon älskar att vara med små barn, vill bli dagis- eller skolfröken när hon blir stor och en av hennes högsta önskningar är att jag ska få en bebis i magen.

Gullunge.

Plötsligt så händer det

Telefonen ringde tidigare idag:

Kompis: Hej! Vill du åka till sommarstuga fem meter från havet med mig och R (Tredje kompis) nästa lördag? Vi kan först åka på loppis på dagen, och sedan badar vi, grillar och dricker vin.
Jag: JAAAAAAAAAAAA!

OK. Eventuellt lite överdriven reaktion över att få sova över i sommarstuga fem meter från havet med två kompisar, men efter några veckor med i- och urplockning av diskmaskin samt diverse annat som rör barn och hem, så är jag i stort behov av en smula glamour. Oh yes.

Så sommarstugeövernattning, loppis, vin och hav låter alldeles perfekt. Om jag nu inte har blivit portad för att jag skrek "JAAAAAAA" för högt i luren?!

Jag vet. Inte mycket händer här, inte.

Men hjärnan har semester, så... Tja, kommer helt enkelt inte på något att skriva.

Vi har varit ute i solen mest hela tiden, och antingen åkt och badat i Rullsand eller i utomhusbadet här i stan, eller så har vi varit hemma och softat. Igår var vi till Furuvik med min kusin och hans familj. Himla mysigt. Stella fick åka alla karusellerna och åkte bland annat Piratskeppet. Sittandes högt upp.

Ja, herregud. Skulle jag aldrig våga. Fast att stå på marken och titta på en 6- åring med världens största glugg skratta så att hon kiknar, åkandes karusell med en av sin absoluta favoritkompis (Hennes syssling Ida) och bådas pappor, är faktiskt minst lika kul som att åka karusell själv. Fast jag åkte också karuseller, of course, bara inte de två värsta... Leo körde alla bilar och åkte Lilla uppskjutet och hade the time of his life. Ja. En mycket bra dag. Förutom karuseller åt vi picknicklunch vid havet, tittade på djur och hann även med att bada i poolen innan vi åkte hem.

Och Jonas vann 2 kg Marabouchoklad! Värsta fräna. Förra året vann han 2 kg Toblerone, så detta känns som en bra sommartradition.

En annan anledning, förutom semesterhjärnan och det fina vädret, som gör att jag aldrig skriver numera är att vår dator dör efter ungefär fyrtio minuter. Det vill säga att när jag väl har läst igenom alla andras bloggar, så stänger den av sig själv på grund av överhettning och jag hinner inte skriva något.

Så vi säger som så, att vi badar och softar vidare, så hörs vi någon gång emellanåt? OK? Ha en bra sommar, alla Fina!

RSS 2.0