Söndagsplaner:

 • Måla naglarna
 • Dammsuga
 • Tvätta sista maskinen tvätt (Vi har världens största tvättstuga. I källaren. Det vill säga: All tvättning sker på helgerna. Rätt skönt)
 • Följa med Stella på första (inomhus) fotbollsträningen för säsongen
 • Passa på att fixa några saker på jobbet, alldeles bredvid
Ja, ungefär så. Se på "Solsidan" och "Big Brother".

Lagom aktiviteter för en söndag.

(Varför skriver jag detta? Ingen aning. Man borde skriva viktigare saker. Men det gör jag. Nån annan dag. Jag ska ju bli skolminister, remember. Om inte annat skriver jag viktiga saker saker i skoldebatten.

Typ.)


Avd. I brist på heminredningsshopping bloggar jag om det

Glömde de två inrednings- hang-ups jag haft längst:
 1. Ekollonvas från Svenskt Tenn. Galet snygg. Man stoppar ett ekollon i det, och så växer det. Den kostar bara 150 kronor så egentligen vet jag inte varför jag inte köpt den för länge sedan?
 1. Stig Lindberg- kudde. Skulle passa helt perfekt på nya kökssoffan. Dock kostar den rätt mycket, så om jag får välja mellan att spara till kontantinsats för renovera- badrums- lån och skitdyr kudde, så väljer jag badrum. Alla gånger.
Pratade nyss med fina svägerskan K, hon och mamma var på Kupolen. Åh, jag vill också. Har ett sådant shoppingssug att det inte är klokt. Själv har jag varit på Hemköp idag. Hur spännande är det på en skala?

Ikväll ska vi äta hemgjorda hamburgare och köpt bearnaisesås för 17 kronor.

Lyxigt i det lilla. Eller nåt...

Hemmafix

Har en nästintill sjuklig craving för tillfället att fixa till huset lite mer. Vi har ju renoverat i stort sett färdigt, och allt nödvändigt (Möbler, gardiner, etc) är på plats, men allt annat!

Snittblommor. Tänk snittblomor! Har sett en jättesnygg blomma i ett inredningsreportage i "Family Living". Det är liksom gröna växtbollar, fast på stjälkar i en vas. Om ni fattar? Faktiskt har jag en sådan hang- up på denna växtboll att jag inte ger mig förrän jag hittar den. Har inte den blekaste aning vad den heter, men jag SKA hitta den. Om det så är det sista jag gör.

Övriga saker jag har hang- ups på är:
 • Slagbord till köket
 • IKEA's Maskroslampa (Mindre modellen) till matsalsbordet
 • Stringhylle- kopia från MIO till vinkeldelen av vardagsrummet. Alla mina pocketböcker ligger fortfarande i kartonger i källaren
 • Någon slags vitrinskåp/ glasdörr/ vinhylle- variant av ett väggskåp i köket mellan fönstrena, ovanför långa köksbänken
Dock behöver vi även renovera andra badrummet (Även kallat fulbadrummet i vår familj. Och ni som sett det vet att det verkligen ÄR fulbadrummet. Eventuellt det fulaste i hela Sverige. Kanske ska mejla de där Simon och Thomas?) så i dagsläget står det

Badrum- Snittblommor: 1-0

Eller så vinner jag några miljoner på Triss.

Har även typ lovat barnen att vi ska åka till Kolmården i sommar. Pengar? Ho ho?

I sammanhanget är det kanske inte det smartaste att gå ner lite i lön i ett år på grund av att jag pluggar halvtid, men oh my God så roligt och fantastiskt och lärorikt det är att läsa Specialpedagogik. Och pengar är inte allt. Det är det inte. Dessutom är jag jätteglad att jag tog chansen, för från och med nästa vår får man bara läsa Lärarlyftet om man behöver läsa in något för sin lärarlegitimation.

Nu: Stoppa in mer ved i öppna spisen (Ha! Har kommit på att jag kan elda där istället för i källaren. Är nu uppe i 17,7 grader. Det var 14 när vi kom hem...) och kolla Bolibompa med Leo. Stella är hos en kompis. Hon flydde kölden. Smart. God mat skulle hon få också, det lyxot.

Inlämningsuppgift 1 avklarad

Är så sjukt nöjd och stolt över mig själv. Lyssna på detta: Klockan 8.10, hemkommen efter dagis- och skollämningen, satte jag mig vid köksbordet och skrev på tre timmar den femsidiga analysen av en fallbeskrivning som är vår första betygsgrundande uppgift.

Tre timmar! Visst får man vara stolt då? Visserligen behöver jag fila lite mer på vissa litteraturhänvisningar, och så har jag inte riktigt bestämt mig om jag ska skriva i presens eller imperfekt, men ändå. Jag känner mig typ klar. Nu ska jag äta nudlar och fyra stackars kötbullar till lunch, och sedan vänta på att Stella kommer hem från skolan. Klockan två ska jag hämta Leo. I eftermiddag tänkte jag läsa den sista boken jag har kvar att läsa till seminariet nästa vecka, när jag ändå håller på, menar jag.

Finns det förresten någon svenskkunnig out there? Som är van att skriva PM? Funderar nämligen på om det låter bäst att skriva i nutid eller dåtid. Ska jag skriva "I början av år 7 börjar Pelle... osv" eller "I början av år 7 började Pelle... osv"? Själv lutar jag åt det första eftersom det låter mer spännande och nära.

Dagens fråga:

Vem var mest till sig över att för första gången se Melodifestivalen live, summan av Globens alla barn (Och de var MÅNGA) eller Maria, 33 år?

Svar: Antagligen Maria, 33 år.

Helt fantastiskt bra var det. Och Globen! Fränt med Globen. Ska jag vara ärlig var bara detta andra gången i mitt liv jag var där. Första gången var jag 13 år och såg "New kids on the block". Egentligen vill man ju vara lite världsvan och verka som att man är i Globen varje månad, men... Nä. Så är det inte, nej.

Genrepet började 14.00 och vi var hemma 19.00. Lagom i tid för att se det hela en gång till, fast denna gång med en vinnare (På genrepet hade de en låtsasvinnare, spelat av statister). Och lika bra var det andra gången!

Nu är det slut för den här säsongen, som Leo sa, men i maj ska vi sopa banan med dem med hjälp av partystartern Eric Saade. Oh yes!


Men jag har ju glömt att berätta det viktigaste av viktigaste!

Nämligen att jag i morgon 8.05 sätter mig på tåget med älskade 8- åringen och åker till Stockholm för att se genrepet av Melodifestivals- finalen i Globen.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jävligt fränt. Om jag får säga det själv. Och det får jag ju.

Genrepet är bättre än the real thing på kvällen, för:
 1. Det är billigare
 2. Vi slipper ta tåget hem typ mitt i natten
 3. Vi kan sitta hemma och se finalen och rösta. Jag hejar på Swingfly och Stella på Eric Saade. Leo hejar på Linda Bengtzing, men han får inte ringa.
Ni då?

Produktiv dag

Idag har jag:
 1. Lämnat barn på skola och dagis
 2. Tränat- TRÄNAT- en timme framför tränings- dvd. Jorråsatte. Känner att jag nog har hittat rutinen i det här nu. Träningskläderna ligger typ jämt i tvättkorgen. HA!
 3. Duschat, klätt på mig
 4. Lagt mig i soffan och läst en av böckerna till nästa gång
 5. Skrivit rapport på boken och svarat på frågorna samt skickat mitt dokument till forumet som hör till kursen
 6. Och klockan är bara 14.15!
Nu funderar jag på att återigen lägga mig i soffan och påbörja även nästa bok innan det är dags att hämta kidsen. Till nästa gång ska jag nämligen ha läst tre böcker, skrivit en betygsgrundande examinationsuppgift med en analys av ett elevfall samt dessutom skriva alla omdömen plus börja förbereda för utvecklingssamtal...

Men en sak i taget. Ingen idé att stressa upp sig. Visst?

Solen skiner och på det står tulpaner på köksbordet. Life is good.

RSS 2.0