Minus

På jobbet är jag med i två olika matematikgrupper, en som ska skriva lokala kursplaner och en som ska "utveckla matematiken i kommunen". Den senare hade träff idag, och vi sitter några stycken i ett klassrum på gymnasieskolan. Han som är ordförande visar några roliga talexperiment man kan göra, och i en av dem ska man skriva upp ett fyrsiffrigt tal och sedan blanda om siffrorna så att de bildar ett annat fyrsiffrigt tal. Dessa två tal ska man sedan ta minus varandra. De andra tittar ner i sina papper i ca tre sekunder, skriver något och är sedan klara. Ordförande: "Ja, sen tar ni och stryker en av siffrorna...bla bla bla"

Själv tittar jag fortfarande ner i mitt papper med talen. Totalt hjärnsläpp. Och kan inte räkna!

Ordförande:
Bla bla bla. Och utifrån detta kan jag säga vilken siffra ni strukit. Är ni klara?!
Jag: Alltså, nej. Sorry, men så här dags orkar jag inte räkna minus. Alla andra räknesätt är OK, men inte minus.

De andra skrattar. Ordförande också. Ordförande är även Mr Matematik-Hot shot i kommunen som har skrivit läroböcker för gymnasiet, varit med och utformat nationella prov mm. Och min grupp är kommunens ledande matematiklärare, the top of the top.

Förutom jag då förstås. Tror inte de ger mig sparken från matematikgruppen, men kan ju säga att det inte var min mest yrkesstolta stund...

Kommentarer
Postat av: Case

Jag beundrar dig GRYMT mycket om du är lärare i matte (som jag tolkat din blogg iaf?) har precis avslutat en kurs i mattedidaktik för de yngre åldrarna och jag skulle inte ha en susning.. (Tur att jag inte ska undervisa i matematik!)

2007-11-07 @ 22:49:04
URL: http://case.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0