Pedagogisk plan

Vill ni höra en bra idé jag kom på igår kväll? (Söndagkvällar precis innan jag somnar är min planeringstid, det är då jag kommer på sånt jag behöver göra inför veckan. Faktiskt lyckas jag koppla bort jobbet i samma sekund jag kliver ut genom dörren på fredag eftermiddag, men så på söndagkvällen. Kommer hjärnan ifatt)

Iallafall har jag i min tjänst 70% i ett rum där jag bara har några få elever åt gången, som speciallärare. En av killarna i nian har inte betyg i något ämne, INTE ETT ENDA, och nu är planen att han ska få godkänt i svenska, matte, engelska iallafall.

Matte: Arbetar i "Klara färdiga G-boken", basicmatte på godkäntnivå
Engelska: Gör massa engelska-övningar på datorn, han är duktig på engelska. Och datorer.
Men svenska?

Så kom jag på världens bästa idé, han ska få börja skriva blogg! Minst två inlägg om dagen. Korrekt skrivna med stor bokstav, rättstavat, intressant och roligt. Så kommenterar jag om det är något speciellt. Självklart får han själv bestämma vad den ska heta och vad den ska handla om.

Visst är jag en innovativ och påhittig lärare?! Visst hade ni bara älskat att ha mig som fröken?!

Kommentarer
Postat av: Åsa

Klart killen ska blogga!! Lycka till! Kram

2007-09-25 @ 08:36:44
URL: http://frokenasa.blogg.se
Postat av: Janina

Värsta smarta idén!! Själv jobbar jag som speciallärare på 50% på Brantingsskolan i Uppsala, resten av terminen. Jätteroligt men lite nervöst! Jag är ju ingen speciallärare...men man kan ju låtsas!!

2007-09-25 @ 10:00:10
Postat av: Janina

Jag vet förresten varför man måste skriva de där konstiga siffrorna och bokstäverna innan man kan kommentera. Det har något att göra med att en dator inte kan "läsa" sådan text, och då kan inte någon dumming programmera datorn att göra massutskick av kommentarer! Ganska smart! Datorn har dyslexi!

2007-09-25 @ 10:02:49
Postat av: rockpoet

Du får ursäkta mig, men jag kom på en sak. Snubblade över din profil. Under saker som du inte gillar, har du skrivit "Barn som far illa". Är det så att du inte gillar barnen, eller ogillar du det faktum att dom far illa?

2007-09-25 @ 11:56:26
URL: http://rockpoet.blogg.se
Postat av: krillanthegreatest.blogg.se

Så himla bra ide! you go girl ;)

2007-09-25 @ 15:09:10
Postat av: Christin

Haha, Rockpoet, där slog du huvudet på spiken! Lysande idé Maria, ska sno den vid lämpligt tillfälle! försök att peta in några av strävansmålen i bloggundervisning, t ex att han ska kommunicera med andra (läsa bloggar och skriva kommentarer), Utveckla lusten att lära (lägga in bilder) osv... Kan bli hur bra som helst!

2007-09-25 @ 22:55:32
URL: http://bamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0