I couldn't help but wonder

Någon mer som läser Mia Skäringers blogg? Roliga, fina, filosofiska, sköna Mia som har en stil på sitt skrivande som närmast kan liknas vid att stå under en stjärnklar himmel och hålla sitt hjärta i handen.

Imponerande. Men såklart hände det som man egentligen bara väntade på skulle hända: Mitt i alla fina och personliga och uppmuntrande kommentarer kom en elak och dräpande kommentar om hur hon skriver. Och Mia blev ledsen.

Jag kan inte låta bli att undra hur dessa elaka blogg-kommentatorer beter sig i riktiga livet? Slänger de förolämpningar omkring sig som andra säger hej? När busschauffören hälsar, så fräser de "Jamen det var väl en JÄVLA ful frisyr du har!"

Så här ser jag på det: Det är väl självklart att man stör sig på folk hela tiden. Kollegor, folk med fula kläder, bloggare som skriver som krattor, bekanta som gör dumma saker. Men hey, folk är väl inte satta till världen för att tillfredställa mig? Och dessutom skulle jag aldrig komma på tanken att gå runt och såra folk hela tiden (För det är klart att människor blir sårade av taskiga kommentarer, herregud, egentligen är vi ju inte mer än tio år innerst inne hela bunten). Har läst någonstans att om vi får höra nio snälla saker om oss själva och en elak, så är det ändå den elaka vi minns bäst. Den som klistrar sig fast, hur ogärna vi än vill det.

Egentligen har vi ju all makt i hela världen för att påverka folk omkring oss, så varför inte göra det på ett bra sätt?

Låter det pretto? Maybe baby. Men tänker iallafall att den här personen som satt och läste Mias blogg, varifrån kom denna lust att ösa ur sig hur illa hon tyckte om bloggen? Har hon inte andra hon kan berätta sånt för? Det är som sången "It's my party and I cry if I want to", man får faktiskt skriva om vad man vill i sin blogg. Och om någon inte vill läsa längre, so what? Vad ska stackars Mia säga, "Förlåt för hur jag skriver, hädanefter får du bestämma mina ämnen"?

Och något "Har man gett sig in i leken får man leken tåla" köper jag inte riktigt, så säger bara riktiga 10-åringar. Vi andra håller tummarna för att folk är snälla!




Kommentarer
Postat av: Lina

Bra sagt! (fler kommentarer från mig är överflödiga)

2008-02-10 @ 23:00:22
URL: http://sockerbitan.blogg.se
Postat av: Anna

Det är ett typiskt och sjukt fenomen det där med att en del tror att bara för att du är en offentlig person så försvinner dina känslor och man får lov att vara hur elak som helst mot dig. Har läst så otroligt många elaka och kränkande mail till programledare och liknande under mina år i TV- och filmbranschen och det är helt sjukt vad människor kan se det som en rättighet att behandla "kända" människor hur som helst. Ovasett vilken lek man ger sig in i har ingen rätt att bara vräka ur sig kränkande och elaka kommentarer hur som helst. Jag tror helt enkelt inte att vissa människor förstår att Mia Skäringer, Kungen, Carola, Madonna eller vilken offentlig person som helst innerst inne är precis lika mycket människa som de själva med allt vad det innebär.

2008-02-10 @ 23:54:19
URL: http://www.tv3.se/days

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0