"Öh! Va ska vi märe här till?"

Emellanåt får man frågan "Varför ska vi kunna det här?" Det är lätt att svara på om de räknar procent, ränta eller tabeller och diagram, men kan vara lite trixigare om de håller på med svåra ekvationer och eleven som frågar antagligen never ever i livet kommer att ha användning för det.

Tänker ibland om skolan skulle ändra sina mål en aning. Tänk om eleverna fick lära sig:
  • Hur man får bra självförtroende
  • Hur man tapetserar
  • Hur man bygger en hemsida
  • Hur man blir ihop med killar/tjejer
  • Hur man fixar drömjobbet
  • Hur allt hänger ihop
Hade gärna gått i den skolan när jag var femton. Men å andra sidan så tror jag ju på ordning och reda, pengar på fredag. Lite allmänbildning behöver man faktiskt i livet. Dessutom lär man sig förhoppningsvis det andra under tiden. (Tapetseringen har jag fortfarande inte en aning om, men det andra har jag hyfsad koll på)

Som killen i åttan som inte visste var Dublin låg. Visst är det väl rätt bra att veta det? Men han kanske var en jäkel på att tapetsera och fixa brudar, vad vet jag.

(Iallafall brukar jag ibland svara: "Även om du inte kommer att läsa massa matte på gymnasiet, så kommer du iallafall att hinna lära dig det här nu. Alltså kommer du att vara lite smartare när du går ut från lektionen än du var när du gick in, och det är väl inget fel med det?")

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0