Tics

Det är ju en sak att jag inte kan gå över broar utan att hålla ett krampaktigt tag om väskor och påsar, så att jag inte kastar ner dem i vattnet. En annan sak att jag inte vågade gå ut på balkongen Stellas två första månader i livet, för att vi bodde på femte våningen. Vem vet vad jag hade fått för mig att kasta ner.

Dock funderar jag på om det är helt normalt att med jämna mellanrum höra amerikanska filmrepliker i huvudet? När jag springer är det "Run, Forrest, run" (Från "Forrest Gump"). När jag låser upp dörren till klassrummet och det inte är några elever som kommit än är det "Why am I the only person on this bus?!" (Tom Hanks, från "Tjejligan") När jag kollar på snygga kläder i affärer är det "Me likey!!" (Carrie från "SATC")

Jag vet inte, jag. Antingen är det normalt, eller så har jag precis outat mina innersta hemligheter i denna blogg. Dock är det än så länge oskyldiga repliker från rätt oskyldiga filmer. Finns ju värre röster att höra i sitt huvud, antar jag?

Kommentarer
Postat av: Erik M

Hör du dem med originalröst eller med någon annan röst? :)

Det är helt normalt att minnena från filmen triggas av situationer. Det är liksom så minnet och associationer funkar. För mig händer i princip samma sak fast med musik, inte repliker.

Jag har gått omkring och lyssnat en massa på podcasts under barnvagnspromenaderna på sistone. Nu är olika kvarter, hörn och gator för evigt associerade med vissa repliker och resonemang från programmen. Fast det bleknar nog rätt snart :)

Intressant för övrigt att det är Tommy Hanky som dyker upp i dina associationer :)

2008-01-11 @ 21:39:53
Postat av: Erik M

Jag ska förresten ge dig två små caveats:

1. Auditiva hallucinationer är INTE direkt normala. :)

2. Inser att i mitt tredje stycke ovan påstod jag implicit att jag skulle vara normal. Kanske skrämde jag upp dig genom att hinta att du är lika problematisk som jag. Fniss.

2008-01-11 @ 21:42:04
Postat av: Maria

Erik: Jajämen. I take it att vi är heeelt normala! Eller?!

2008-01-11 @ 23:51:40
URL: http://babydarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0