Fabulous day

Att åka buss är rätt trivsamt bara man slipper må illa. Tro det eller ej, men Björn Borg- armband från Apoteket med små akupunkturbollar i fungerar faktiskt hur bra som helst. Eller så är det bara in my head? Fast vad tusan, det är ju där åksjuka startar så bara jag slipper må illa så är jag nöjd.

När vi var framme i Stockholm blev det matsäck, rundtur i Riksdagshuset (Med VÄRLDENS skummaste guider, berättar mer sedan) och därefter Tekniska muséet för de som ville. Roligt var att ännu fler ville följa med dit trots att de sagt innan att de inte ville. Fler muséer åt folket! Väl där fanns det tusen saker att testa, kolla på och undersöka, plus såklart Cino4- bion.

Själv överlät jag min biljett till en elev som inte hade anmält sig, så när de var där så shoppade jag presenter till barnen i shopen (Leksaksbuss av äldre modell och litet spel där man ska balansera en kula) samt satt ute i solen och drack en kopp kaffe.

Very nice.

Ännu mer nice blev det efter muséet för då var det fritt på stan i tre timmar tills bussen gick hem. Fritt på stan betyder även fritt för lärarna, så jag och Jenny hoppade av bussen på Strandvägen (de andra två lärarna åkte dock med bort till Slottet där busschauffören släppte av dem. Hey, hur mycket fritt som helst vågar vi ju inte ha dem) och promenerade sedan långsamt in mot stan. Vi hann med:
  • Svensk Tenn: Köpte inget, men en vacker dag ska jag köpa både elefantkudde, bricka med krusbärsmönster och lampa med blommiga Josef Frank- mönstret. Oh yes. En vacker dag när jag har massor med pengar över. (Anyday now...)
  • Lagerhaus: Till altanen. Köpte vaxduk, två små svarta lyktor, värmeljus och kruka att hänga över altanstaketet.
  • Urban Outfitters: Svarta Havaiana- Flipflops och liten uppblåsbar jordglob till Stellas framtida skrivbord. Var även inne på att köpa upp ungefär halva sortimentet för att de har så mycket snyggt, men lyckades hejda mig.
Sedan var vi in en sväng på Filippa K, samt provade några linnen och tröjor på Benetton. Det bästa var dock när vi stannade till på Stureplan för att vi var törstiga. Först tänkte vi gå in på någon av uteserveringarna, men vi vågade inte riktigt. Det kanske finns något slags Östermalmsförbud mot lantisar som bara tänker köpa en cola på flashiga uteserveringar?

Så istället köpte vi varsin läsk i ett gatukök, och satt sedan över en halvtimme på en bänk på solen och tittade på alla studentflak som körde förbi. Solsken, kall cola light, fulla och glada ungdomar, "Coco Jambo" (Hahaha, den gamla pärlan till 90-talshit. Minns ni?) på högsta volym, studentflak samt partytutor. Lovely.

Jag: Har du tänkt på att vi får betalt för det här?
Jenny: Ja, jäklar! Nu blev det till och med ännu lite bättre.

Så skrattade vi ett tag, satt en stund till i solen och gick sedan in i några fler affärer innan vi gick tillbaka till bussen och våra kära elever. Bussen skulle åka kl fem, och trots att vi gick dit redan halv fem så satt de där och väntade och softade. "Vi var less att gå på stan" och "Vi har suttit på gräset därborta i typ två timmar" var argument som hördes. Hur söta är de inte?! Hej, nu längtar vi hem, liksom.

Sedan bussresa hem som gick bra förutom växelfel på bussen som gjorde att vi blev stående på Sveavägen en halvtimme innan vi blev upphämtade av en annan buss och lite "Plocka upp skräpet!" och "Sluta tuta med din partytuta!"- skällningar.

Fast sådant är detaljer. Allt som allt en bra dag med fina elever och roliga upplevelser!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Heeeej!
Läser precis din blogg och så ploppar det upp en nytt inlägg. KUL!
Kram på er

2008-06-03 @ 23:08:16
Postat av: Camilla

Vilken underbart härlig dagni verkar ha haft! Vi (jag och Alma) har varit och tittat på när Elin och Anton (dock inte tilssammans) gick på 9:ornas vårbal. Tänk dig att lille Anton som vi varit barnvakt åt när han inte ens kunde annat än sova, äta och bajsa är stoooora killen men hängrumpa på kostymbyxsorna som går på bal. Elin var jättevacker, hela hon glänsde, hon verkade njuta för fulla muggar =)
Kram kram

2008-06-03 @ 23:15:38
Postat av: Maria

Camilla: Åh, vad häftigt!! Kan tänka mig att de var finaste finaste. Hahaha, ja, tänk det var väl inte så länge sedan vi gick runt inne på Kupolen (För ungefär tusen ombyggnader sedan...) och var barnvakt när han låg i barnvagn?! Väl?! Eller vänta, måste räkna lite...Hm. nä, det stämmer inte =)

2008-06-03 @ 23:19:53
URL: http://babydarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0