The loppisaffärer

Vi hann med en på vägen i en liten by, en i Lövstabruk samt en i Västland som dock var så läskig att jag inte vågade gå in.

Det är sant. Efter glass och rundvandring i Lövstabruk och en massa bilåkning, så stannade vi till i en stor lekpark på vägen hem. Några hundra meter bort låg ytterligare en loppis, så jag gick dit medan barnen och Jonas lekte. Visserligen tror jag fullt och fast på spöken och skrämmer säkert upp mig själv, men tänk er...

Jättegammalt hus fullt med saker. Inte en människa så långt ögat kan nå. Otäck känsla i köket. Väggklocka som tickade högt. "Äsch, vad fjantig jag är!" tänkte jag för mig själv, tog ett djupt andetag och försökte gå in i rummet innanför köket, men jag kunde varkligen inte. Var som ett tryck över bröstet och jag var livrädd för tickande klockan och alla saker och läskiga känslan, så jag gick ut så snabbt jag kunde istället.

Och snabbade mig tillbaka till lekparken.

Very creepy.

Hann se en fin, gammal syltburk för hutlösa 400 kronor, så det kan spökena ha för sig själv.

Det roliga med loppisaffärer är ju annars att en del saker kan ju få kosta lite, annars finns det ju ingen människa som tycker det är lönsamt att ha en loppis, men det får absolut inte vara FÖR dyrt. Och det fräna är ju när man hittar fina saker superbilligt.

Mina favvosar här omkring är en i utkanten av Öregrund, och den vi hittade idag på vägen till Lövstabruk. Min jakt på 50-tals barskåp och Berså-porslin fortsätter dock...Anna! Visst bestämde vi förut att vi ska köra en loppisrunda i sommar?

Roadtrip med nervevade rutor, solglasögon och gammal tant i skogen som har en garageloppis där hon säljer hela Berså-servisen för 75 kronor. Kan det vara nåt?

Kommentarer
Postat av: Anna

Jamen, för tusan! Jag är på! Skulle behöva hitta värstaste ballaste gamla fåtöljen! Spikat!

2008-06-23 @ 23:01:56
URL: http://annaeleonora.blogg.se/
Postat av: Cicci

Hahaha - spökloppis!!!

Jag hade givetvis kommenterat att det vore klokare att köpa en 120 säng! Eller... om hon bara har en 90 säng så får ju inte pojkvännen plats att sova över när hon är 14, och då slipper ni besvär att oroa er över sånt... å andra sidan sover hon kanske över hos pojkvännen istället och då vet du ju inte alls vad som händer - så det hade nog varit bättre med en 120 säng!

2008-06-23 @ 23:06:59
URL: http://grancanariamamman.blogg.se/
Postat av: Chrillan

Bra att du lyssnar på din instinkt, det var säkert nåt där som bev stört... Moahahahaaaa! Nä, men allvarligt, du vet ju att jag tror på spöken! De samlas ju garanterat där det finns gamla saker.

2008-06-25 @ 09:59:04
URL: http://bamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0