Eftermiddagsaktiviteter

Kom på att jag faktiskt inte var på humör att städa, så jag har tillbringat eftermiddagen med saker som ligga på mattan i vardagsrummet medan Leo körde runt mig med sina bilar samt ligga på sängen och läsa SOLO och äta choklad.

(Medan Jonas dammsög. Inte så mycket Bree över det, va?)

Nu ska jag göra potatisgratäng till vår "två av fem lördagar"- standardmat, nämligen potatisgratäng, kött och fetaostcreme. Andra "Två av fem"- middagstraditioner vi råkar ha är våfflor på söndagar, falukorv och makaroner till lunch på lördagar samt pommes och korv på torsdagar.

Men hey, varför ändra på ett vinnande koncept. Som jag minns det åt vi jämt korv och stuvade makaroner på måndagar under hela min barndom, och det var rätt mysigt. Viktigt att barn får rutiner som liksom ger deras liv en viss ram av trygghet. Förhoppningsvis kommer Stella och Leo att tänka så när de blir stora, och inte "Det var väl själva fan vilken skitmat vi fick när vi var små. Alla andra jag känner är uppväxta på linsgryta och hemgjorda fiskgratänger. Dessutom fick vi ALLTID våfflor på söndagar (de kanske inte kommer att minnas att vi ibland också åt andra saker på söndagar. Typ fiskpinnar och pulvermos...hrm). Hur skadade för livet är vi inte?!"

Fast det hade kunnat vara värre. Jag hade kunnat stå på balkongen och röka och skrika och svära åt mina barn under tiden jag slängde åt dem en chipspåse eller två till middag.

Så det så!

(Bra livsfilosofi by the way: Tänk på de som har det värre, och ditt liv får en helt annan glans. Kanske inte helt PK, men vaddå, det fungerar)


Kommentarer
Postat av: Cicci

Perfekt att Jonas städar! Det är ju ännu bättre än att anlita en städtant!!! Alldeles gratis ju!
Kram

PS Har idag gått nedför berget tre gånger och uppför två gånger!!! Värsta hurtot bah! DS

2008-05-17 @ 18:09:12
URL: http://grancanariamamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0