En bra måndag

Det är jag och kirurgerna mot världen.

Dessutom gick min eftermiddagslektion bort för sjuorna skulle iväg på en grej. Fast vi lärare blir ju inte glada när lektioner försvinner, utan muttrar lite för oss själva i vår frustration att aldrig hinna det vi ska. Hey, mina elever ska ju bli bäst i hela världen. Visst måste man väl ha det som målsättning?

Om inte jag tror stenhårt på dem och säger att "The sky is the limit", vem ska då göra det?

Dessutom tror jag att de hinner klart med sina böcker i god tid före skolavslutningen. Bara en sån sak! Nästa vecka börjar nya planeringen och sen kör vi. Fränt med uträknade böcker.

Den här sista tiden är som en enda lång balansgång mellan uppnådda mål, betyg, nationella prov, IG- varningar, lektioner som försvinner på grund av aulaföreställningar mm, blivande sjuor och niornas Stockholmresa. Och så lite vattenkrig på det. Pust. Tisdag 10 juni kommer man att titta sig omkring och förvånat undra om det är sommar nu?

Kommentarer
Postat av: Fia

Jag gillar din positiva syn på elever och undervisning. Antar att dina elever känner att du tycker om dem och tror på dem. Det vore nog slöseri med talang om du skulle bli skolminister...

2008-05-05 @ 18:47:47
URL: http://neverkeso.blogg.se
Postat av: Maria

Fia: Gud vad gullig du är!!! Det här ska jag spara i ett litet rum i hjärtat och ta fram när jag behöver muntras upp =)
Och tack detsamma, du är ju kvinnan som rocks the NO-undervisning i Stockholm!
Fast PS. Fränt att vara skolminister...

2008-05-05 @ 19:12:58
URL: http://babydarling.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0