Stavningspolisen undrar

Heartbreaken?

Heartbroken?

Eller det kanske inte heter så på engelska alls?

Bloggregel: Försök inte stajla med engelska ord om du inte vet vad de heter. Visserligen skulle jag kunna skriva fel och gå vidare i livet, men mitt arma rättstavningsälskande hjärta svider om jag ser ett ord som stavas eller uttrycks fel.

Nu är jag ju inte svensklärare utan mattelärare, men visst är det väl så att dagens chat- sms- och Internetgeneration har tappat en del grammatik och rättstavning till förmån för det snabba? Fair enough om det är i rätt sammanhang, men jag tror fortfarande stenhårt på stavnings- och grammatikträning. Ibland kommer man längre i livet om man kan skriva, anställningsbrev eller löneargumentation eller PM eller whatever. En jag känner har en syster som jobbar som Universitetslärare, och tydligen blir det mer och mer vanligt att folk skriver saker som "lixom" och "mej" i C-uppsatser och dylikt.

Men vad vet jag. Kanske är det språkutveckling?

Fast hade någon sökt jobb hos mig och skrivit "lixom" så hade personen inte fått jobbet.

Kommentarer
Postat av: Mli

Hahaha, OH NO! Du har väl inte läst min svengelska med en touch of dalmål? Förövrigt skulle jag gärna vilja tillägga ett stort (jättestooort) detsamma i kommentaren jag skrev i ditt förra inlägg angående mammor och topplistor. So you knööw.

2008-05-19 @ 23:09:34
URL: http://LenaEmelieMarie.blogg.se
Postat av: Cicci

Break - broke - broken...
Åh, att man alltid ska behöva...
;)kram på dig!!!

2008-05-19 @ 23:31:45
URL: http://grancanariamamman.blogg.se
Postat av: Cicci

Kom just på att det skulle vara typiskt mig att skriva en sån där störig kommentar som jag nyss gjorde och dessutom ha fel!!! Så nu har jag garderat mig utifall så är fallet...

2008-05-19 @ 23:33:35
URL: http://grancanariamamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0