Noggrann förklaring av att göra ingenting:

Sovmorgon till halv åtta (= Helt OK). Söndagsfrukost med kaffe, hembakt bröd, ägg, tända ljus. Sedan lite tvätt och fix. När Jonas kom ner vid halv elva, han fick sovmorgon i Fars Dags- present, vi är inte så presentiga av oss, så gick jag in och badade. Skumbad, hårinpackning, Mama- tidning.

Efter ett tag fick Stella hoppa i, och när jag skulle gå ner och duscha av mig så ville Leo också bada. Och sedan Jonas.

(Känns ungefär som familjen i Sällskapsresan 2 som skulle ta foton i automaten, ni vet med "IN! UT!")

Efter badet rester till lunch.

Sedan åkte Jonas till jobbet, och jag och barnen såg hela "High School Musical" och åt upp chokladbollarna från kalaset igår. Faktiskt första gången jag ser hela, annars har jag bara sett sekvenser här och där. Stella brukar dessutom snabbspola fram till där de sjunger. Nu vill jag genast se tvåan, men väntar nog med den och köper den till Stella i julkapp. A win- win situation, julklappar som även man själv har glädje av är det allra bästa.

(Får man säga så? Eller är det tomtepolitiskt inkorrekt?)

Resten av eftermiddagen spenderade jag på mattan i vardagsrummet, lyssnande på musik samt tittande på Stella och grannbästisen som lekte med Barbie i ena hörnet och Leo som lekte med bilar i andra.

Till middag har jag värmt vatten till Varma Koppen- soppa till mig och stekt blodpudding till barnen. Ni ser, inte ens maten har jag ansträngt mig för. Helt perfekt.

Just nu sitter jag och väntar på att Leo ska somna så att jag kan gå in i Stellas rum och läsa bok för henne.

När båda somnat ska jag gå ner och måla naglarna och se några slumpvis valda avsnitt SATC från boxen jag fick tillbaka för ett tag sedan. Jag har ju redan sett alla avsnitt så jag har inte saknat den det minsta, men nu när den står där alldeles rosa och fin i TV- bänken kan man alltid ha den till maxad avkoppling.

PS. Intresseklubben antecknar

PPS. Är det inte rätt häftigt ändå att detta uttryck överlevt både 80- och 90- talet?

PPPS. Eller så gjorde det inte det utan det är jag som är jävligt omodern? Hm.

PPPPS. Omodernt att säga omodern.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0