Avd. Först så åkte jag hit och sen åkte jag dit och sen åkte jag tillbaka hit

En rätt lugn morgon trots light- galna barn, fast när vi väl kommit iväg såg jag att klockan var rätt mycket. Så det blev in på skolan- Puss, puss, ha det så kul idag-, sen småjogga tillbaka till bilen med Leo ("Mamma! SLUTA SPRINGA, det guppar"), sen bilen till dagis och "Puss, puss, ha det så bra". När jag kom ut från dagis var kl 7.56 och min första lektion började 7.55. Tror ni jag hann? Oh yes. I am the king of the world.

Jag toksprang, och nu menar jag verkligen 60 meter- sprang, de 400 metrarna till jobbet, in i arbetsrummet, slängde av mig jackan och skorna och flåsade i några sekunder och stod sen lugnt och låste upp klassrumsdörren och sa "God morgon!" när klockan ringde in.

Proffsigt, va? Sedan har det varit genomgång av negativa tal, titta igenom läxböcker, tre speciallektioner varav en in english, genomgång av fördiagnos, sätta upp nya scheman i lilla specialklassrummet, rastvakta, mejla föräldrar.

Hämtade barnen runt fyra, och gick sedan till en frisörsalong för klippning. Big day! Stellas andra klippning i sitt liv (Hon har så lockigt hår att det liksom knappt växer) och Leos första. Officiellt är han nu en Stor Kille, kortklippt och kalsonger och allt. De satt alldeles blickstilla, och Leo småpratade trevligt med sin frisörtjej. Fotboll utanför fönstret, traktor som ramlat omkull, alla hans nya bilar...Fanns mycket att avhandla. Jag gick dit för att kolla läget, och Leo bara "Mamma, gå! Jag pratar med tjejen!"

Well, excuse me. Så jag satt och läste Amelia i en kvart. Very nice.

Efter frisören så gick vi till klockaffären och köpte Stellas allra första egna klocka, så även hon är nu officiellt en Stor Tjej. Hon tycker ju fortfarande att det är en smula ängsligt på fritids och frågar gärna efter oss på eftermiddagarna (Även de dagar hon slutar tidigt), så jag sa igår att om hon inte frågar fröknarna hur lång tid det är kvar så ska hon få en egen klocka (Med tillhörande klockkunskaps- lektion). Och idag hade hon bara frågat en gång!

Duktiga tjejen. Så nu har hon en rosa Gul- klocka (Dyr som tusan! Men, men, det är väl bra att företagare på orten får pengar antar jag) och kan dessutom klockan åtminstone hyfsat bra.

Sedan åkte vi hem och åt våfflor med sylt och glass, och jag läste nya Mama under tiden Leo kollade på Bolibompa och Stella var ute och lekte med kompisar.

Om ni väntar på någon slags poäng med detta inlägg så har ni läst helt förgäves, för nu ska jag kika in i Stellas rum för att vara säker på att hon har somnat och sen gå ner och kolla på "Ghost whisperer".

Intresseklubben kan höra av sig om ni missat att anteckna något.

Kommentarer
Postat av: Chrillan

Vad stora de är! Jag lärde mig inte klockan förrän i tvåan, tänk att Stella redan kan! Aaahhh...



Glada nyheter härifrån: Pontus bajsar på toan! Och är hyfsat torr och har kallingar med bilar som han valt själv! (Mindre kul dock att hans jeans i stl 122 inte går att knäppa i midjan, gaaah!)

2008-09-05 @ 07:52:37
URL: http://bamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0