Pedagogiska hjälpmedel

Eltejp.

Jag och en kollega spånade idéer idag hur man gör med de elever som aldrig kan vara tysta. Faktiskt extremt otrevligt att förstöra arbetsron för kompisarna, visst är det? Tänk er att ni sitter på en lektion och försöker förstå något krångligt, eller räknar svåra tal, och så sitter folk BLA BLA BLA SKRATT SKRATT KASTA PENNA SKRATT SKRATT.

Ju mer jag tänker på det, desto mer arg blir jag. Hur svårt kan det vara?! Lektion- tyst. Rast- prat. Easypeasy. Som tur är förstår ju de flesta detta, men hur gör man med de andra?

(Roligast var när jag och kollegan såg framför oss en hel klass sitta med munnarna tejpade med silvertejp, och så kommer Skolverket in genom dörren. I september ska vi nämligen ha Skolverksinspektion i kommunen.
Skolverksfarbror/ tant: Jaha, vad händer här då?
Jag (Glatt): Hej hej! Jo, vi provar lite nya grepp här. Det är ju besparingar och grupperna blir större och större, men så kom vi på att det går kanon att ha stora grupper i matte om man bara köper in billig eltejp från Biltema. Bra, va?!

Hm. Eller inte...)

Kommentarer
Postat av: Chrissy

Jag var på föreläsning igår om hur man hanterar barn med ADHD. Det sitter nog fler sådana ungar än vi tror i klassrummen. Ficj bra tips, ska testa dem på mina virrhöns till elever.

2009-08-26 @ 17:14:25
URL: http://knyttetimagen.blogg.se/
Postat av: Fia

Det är viktigt att samtidigt boja händerna, så att de inte får för sig att plocka bort tejpen...

2009-08-26 @ 19:17:47
URL: http://neverkeso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0