Inte bara guld och gröna skogar, denna sista vecka

(Eller näst sista vecka, om man ska vara petig. Men när eleverna väl slutat och vi lärare jobbar några dagar till så känns det som att sommarlovet redan börjat)

Nu kommer det. Orkar ni?

Hemskt 1
Jag var tidigare i våras, en hemsk, hemsk måndag, vittne till en misshandel och ska nästa tisdag in till Tingsrätten i Uppsala och vittna. Fick kallelsen i fredags. Scary.

Hemskt 2
När jag hämtade Stella plus kompis i skolan idag och vi gick mot bilen, så berättade de att en av deras klasskompisar inte varit i skolan idag för att hennes lillasyster hade dött. En 8- månaders liten tjej. Kvävningsolycka för att hon satt i halsen. Så ofattbart, fruktansvärt, förskräckligt hemskt. Stackars, stackars familj.

Tänkte på dem när jag låg bredvid Stella för ett tag sedan och nattade, och kudden blev alldeles blöt av tårar. Undrar om de kommer till kyrkan på fredag på avslutningen? Vad säger man? Vad gör man? Kan man gå fram och beklaga sorgen?

Och hur ska de klara sommaren, familjen som är kvar?

Usch. Får mitt hemska nummer ett att vara ingenting.

Stackars, stackars, stackars.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Hemskt2. Så fruktansvärt, jobbigt för hela familjen. Om du har en känner familjen i fråga kan du beklaga sorgen om inte säg ingenting. När man sörjer vill man inte att vem som helst som inte känner en helt plötsligt ska börja prata med en bara för att nått hemskt har hänt.

jag känner en familj som förlorade sin 2åring i en drukningsolycka, fruktansvärt men vi umgicks inte så det var inte läge då att beklaga sorgen bara för att vi känner varandra flyktigt. men jag har träffat henne o sagt hej som vanligt men visad med ögonen att jag vet o att jag är ledsen för hennes skull.

Ha en bra sommar.

/ Lisa

2009-06-09 @ 11:34:52
Postat av: Maria

Lisa: Mm så är det nog. Om man inte känner någon väl så kan man inte kliva fram mitt i värsta sorgen.



Ha en bra sommar du med. KRAM!

2009-06-09 @ 17:59:56
URL: http://babydarling.blogg.se/
Postat av: mollya

Fast... o andra sidan behöver man ju inte kliva fram. Utan bara säga beklagar sorgen och ge en kram. Visa att man ser dem och vågar ta upp det fruktansvärda som hänt och inte låtsas som ingenting. Jobbigt det där. Alla reagerar ju så olika och vill ha så olika saker.



Hur som helst, när det gäller den första hemskheten så: HUA! Hoppas allt går bra.

2009-06-09 @ 20:47:04
Postat av: Fia

Det är svårt att gradera hemskheter, men det hemska nr 2 känns sorgligare. Jag tror att många som förlorar ett barn tycker att det är jobbigt att andra människor inte vågar säga något, så de kan nästan känna sig isolerade. Även om du bara känner dem lite ytligt skulle du säkert kunna skicka ett kort med "Jag tänker på er" eller så. All omtanke värmer nog, och ingenting kan ju göra sorgen större.

2009-06-09 @ 21:04:06
URL: http://neverkeso.blogg.se/
Postat av: Maria

Mollya och Fia: Jo, så är det ju också. Tack för era kloka ord.



Åh, det är så hemskt det hela.

2009-06-09 @ 22:38:59
URL: http://babydarling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0