En aning vimmelkantig av trötthet

Har haft lektioner hela dagen, konferens kring samverkan mellan soc och skola mellan halv tre och halv fem (Helt fantastiskt bra. Mer konstruktiva möten åt folket. Dessutom blir man alldeles lycklig av att träffa vettiga, kloka och arbetssamma människor. Tänk om resten av Sverige och världen gick att styra upp på samma sätt?!) och efter det utvecklingssamtal till klockan åtta.

Hem och värma mat. Hinna pussa lite på Stella innan hon hunnit somna (Lilla barnet sov redan när jag kom hem)

Och nu, då? Lägga mig i soffan? Oh nej. Sätta mig vid kökssbordet och rätta matteprov som mina åttor skrev idag.

Plus äta lite Alvedon och halstabletter. I am a working Superwoman on drugs. Men rätta prov är faktiskt himla kul. Roligt att se hur de lyckats. Och när de frågar fem minuter efter provet (Typ) "Har du rättat mitt?! Kaaaaaan du inte rätta till i morgon?" Så kan man ju faktiskt inte säga nej. Är jag världens snällaste lärare eller är jag världens snällaste lärare, liksom?

Roligt är också att läsa deras utvärderingssvar. Visst har jag berättat om min favorit, eleven som på förra provet skrev "Det tråkigaste var det lätta och det roligaste var det svåra"? Fullständigt lysande. Vilken insikt! Men den här från ett prov jag hann rätta på skolan är också bra: "Det var tråkigt i början men blev roligt sedan när man förstod".

Gulle- elever!

Har förresten ännu en bra. Ingen utvärdering, men ett citat jag läste i en tidning idag: "Barn är guldgruvor, men det är vi som måste få guldet att glimma". Bästa citatet ever! Skulle kunna ersätta tre terminers pedagogik på Lärarhögskolan. Eller åtminstone stå med i alla lärares anställningskontrakt.

Ah well. Detta om detta (Som min mellanstadielärare alltid sa). Nu: Provrättning!

Kommentarer
Postat av: Honung

Du är duktig och underbar!!

2009-03-26 @ 01:55:24
URL: http://honungsbullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0