Miss handy girl

(Hm. Visst lät det porrigare än "Mr Handy man"? Orättvist. Var ju inte så jag menade ju)

I morse när jag kom ner så lyste det en liten röd lampa på luftvärmepump- skåpet (Eller heter det värmeluftpump? Glömmer alltid i vilken ordning det ska vara) I alla fall! En liten röd lampa lyste, till och med på två ställen, och när jag tittade närmare så stod det att man skulle "Göra rent filtret".

Vilket jävla filter?! Oftast är det alldeles underbart att bo i hus, men bland mindre kul. Så fort något måste åtgärdas är vi två nollor som knappt hittar proppskåpet. Eller det gör vi kanske, men det är ungefär the limit. En annan mindre kul sak är att handfatet måste rensas. Tror att man då måste skruva loss röret på något sätt, för det har jag sett på TV, men om jag börjar skruva loss tvättställs- rör sabbar jag väl hela avloppssystemet för hela gatan. Det var inte fordon man skulle gått på gymnasiet (Som jag ångrade mig förut att jag inte gick), det var VVS- linjen. Visserligen hade jag väl lite nytta av att jag gick Natur, eftersom jag numera är Ma/NO- lärare och på så sätt tjänar ihop mitt levebröd, men skulle gärna kunna skruva rör också.

Och Jonas pluggar datavetenskap. Inte mycket VVS- kurser i det heller. Fortsättning följer, på något sätt ska vi väl någon gång klara av att rensa det där handfatet.

Men det var ju inte det jag skulle skriva om! Röda lampan var det. Jag öppnade luckan, tittade lite på alla rör och funderade på om något av dem såg ut som ett filter, dammsög upp en massa damm där inne när jag ändå höll på och- VOILÁ!- lampan slocknade.

Det finns hopp. Jag känner att min hus- intelligens har höjts med flera hundra procent i och med denna lamp- slockning.

PS. Fast om någon av er rörmokare och har vägarna förbi någongång, så kom in och fika. Ni är så välkomna. Kanske hinner ni skruva loss lite rör när ni ändå ska in och kissa innan ni åker?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0