Fredagsmys

(Undrar vem som egentligen myntade begreppet fredagsmys? När jag var liten åt vi också chips på fredagar, och chili con carne och fläskfilé med banan och annat 80- tals fredagslyxigt, men inte hade vi ett eget ord för det liksom)

I alla fall. Fredagsmys, var det. Har ätit tagiatelle med ost- och baconsås, och efter maten fick barnen chips och popcorn framför "Emil i Lönneberga". Lugn och ro tills... PLING PLONG... Grannkompis nummer ett ringer på. Regn ute, så han bänkade sig tillsammans med mina barn framför TV'n. Så går ytterligare några minuter, och sedan... PLING PLONG. Grannkompis två. Även han fick en liten skål popcorn, och efter det var det fullt i soffan.

Så jag tog min chipsskål och gick ut i köket och plockade i diskmaskinen istället.

Men dessa grannkompisar är verkligen en skänk från ovan, det är de. De är ungefär tre miljoner till antalet (Eller ja. Åtminstone typ tolv), och att se Stella med sin grannbästis och Leo med sin nyfunne grannbästis som är ett år äldre är så helt fantastiskt mysigt. De är ute från ungefär nio på morgonen till sju på kvällen, och kommer bara in för att äta. Förutom om det regnar, då är de inne ett tag.

Och imorse fick inte Stella gå ut och leka om hon inte städade rummet först (Min dotter är ett mirakel av tillstökande. Jag lovar att hon bara kan TITTA in i ett rum och så är det saker precis överallt). Men vad händer då? Jo, grannbästisen ringer på och vill hjälpa till att städa. Sötare än sötast är de, Stella och hennes numera- 7- årige- grannbästis.

Anyway. Medan jag stod där i min ensamhet och plockade i diskmaskinen tänkte jag på hur otroligt mysigt det är att ens barn hänger hemma i TV- soffan med sina kompisar. Visst måste väl det vara att  bonda i förebygande syfte? Att om ens barn har kompisar som ringer på en fredagkväll, så kanske det blir så om tio år också och barnen slipper bli knarkande, skolkande tonåringar?

Note to self: Ge barnens kompisar chips och popcorn tills de är 20.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Softat. Tvättat en maskin tvätt. Bäddat sängar. Varit coach till barnens rumstädning (I Stellas rum blev det en sopsäck med skräp. EN SOPSÄCK! Bli inte förvånade om den tjejen dyker upp i "Rent hus" om sisådär femton år). Åkt till Granngården och shoppat träolja och salladsfrön. Köpt glass till fredagsfika. Storhandlat på ICA. Läst Aftonbladet och Klickbilagan. Ätit chips.

Var en sväng till leksaksaffären här i stan också, och köpte bland annat examenskläder till Stella. Stort! Första skolavslutningen. Nackdelen med kläderna i den affären är att de är svindyra märkeskläderna, men fördelarna (Nära, enkelt och att det är kanonfina kläder) överväger stort. Känns som att jag längtar mer än henne till skolavslutningen den 12 juni.

Själv har jag avslutning på kvällen den 11 juni. Har jag köpt några fina men dyra märkeskläder? Ack nej. Varje mammas dilemma: Ens barn har finare kläder än en själv. Det börjar med bebiskläderna från Polarn o Pyret medan man själv fortfarande gick i gravidbyxorna och kräkiga- och mjölkfläckiga kläder, och sedan liksom bara fortsätter det...

Kommentarer
Postat av: mollya

ha ha ha... den där sista meningen definierar situationen här hemma väldigt bra! kräkiga kramar ;)

2009-05-22 @ 20:12:19
Postat av: Case

Jag har hört nånstans ifrån att det är barn som myntat begreppet fredagsmys. Jag tycker det låter trevligt jag. =)

2009-05-23 @ 09:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0