Avd. Stort ögonblick i livet

Leo har frågat i några veckor om han inte kan få börja cykla utan stödhjul, men det har alltid varit något i vägen. Ni vet. Cykelmeckar- sambo som jobbar typ jämt. Jobbet, disken, livet. I går kväll tog vi i alla fall äntligen tag i det, och skruvade loss stödhjulen. Höll i cykeln några meter så att han kom igång och cykla.

Släppte, och ungen cyklade som om han inte gjort annat i sina dagar.

Allt som allt tog det runt tjugo sekunder. Att stanna lärde han sig på fem minuter, och att starta själv lärde han sig idag. Duktiga, lilla älsklings- killen!

Vi hade först tänkt att han skulle få en ny cykel, men han klarar sig bra med sin röda en sommar till. Min gamla. Från... Ja, när är jag född egentligen? Artonhundratalet. Begagnade cyklar for President. Han har redan hunnit åka rätt in i ett staket (Hjälmen klarade huvudet, han fick skrap på lillfingret, cykeln en aning mörbultad), så en alldeles ny cykel kan han få nästa sommar när han ska fylla sex till hösten.

Dessutom älskar han sin röda Logan. Känns bra i dessa Ungar får allt de vill ha hela tiden- tider.

Apropå det så är det snart bara Stella och några till som inte har mobiltelefon i sin klass. Hon går i ettan. ETTAN! Sjuåringar ska leka, cykla, klättra, bygga, tala om för mamma eller pappa var man går någonstans. Inte ha mobiltelefoner. Sick, är vad det är. SICK! Ännu mer sick är att de har med sig telefonerna till skolan och redan i unga år skapar ett konsumtionssamhälle utan dess like. Och vet vi egentligen effekterna av för mycket mobilanvändande? Om tio år har vi hjärncancer hela bunten. Förutom de barn som inte fick mobil av sina föräldrar för tidigt, förstås.

Hon kan få när hon är nio, har vi sagt. (Och redan det känns stört. Egentligen tycker jag att elva är gränsen). Men what do you do? När alla andra får.

Nä. Sjukt är vad det är. Eller vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: camilla

Det är galet för tidigt med mobiltelefon i ettan. Stå på dig!

Det är bara för mycket, vad ska dom med en mobiltelefon till egentligen? Tänk oss då som klarade oss alldeles utmärkt utan tills vi var 18-20 år nånting.

Kram

2010-04-28 @ 10:10:21
URL: http://[email protected]
Postat av: Anna

Ja de där kan vara knepigt, visst e de för tidigt men de e bra oxå när man får tag i sina barn lätt om dom e ute eller hos en kompis osv. De är upp till oss som föräldrar hur man vill göra, men jag förstår att dom tycker att det är roligt med mobil skicka sms, spela musik ta kort.

Ett svar till Camilla bara: du kan inte skriva tänkt på oss klarade oss utan, hade mobilen varit lika stor då så hade vi oxå haft en i tidig ålder, det kallas utveckling. Då fast telefon på väggen, kasett spelare, video osv o nu trådlöstelefon, mobil, cd, dvd datorer. Våra barn kommer att skratta åt detta när dom e mellan 20-30 undrar vad som finns då??? och vi klarar oss nu? konstigt?



Anna -80

2010-04-28 @ 20:09:12
Postat av: Maria

Anna: Camilla skrev det med en glimt i ögat. Men visst är det väl lite sjukt att man idag redan som liten har dator och mobil?!

Hey, vi blev inte borttappade av våra föräldrar, liksom.

Fast mest rädd är jag för cancerrisken. Faktiskt. Det, och det faktum att en mobil (I min värld i alla fall) inte är en leksak för en 6- 7- åring. 9 eller 10 år OK.

Kram!

2010-04-28 @ 21:31:41
URL: http://babydarling.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0